Završena provedba projekta “Pomoćnici u nastavi”

    Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Osmijeh“ iz Biograda na Moru je dobila odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za provođenje projekta „POMOĆNICI U NASTAVI učenicima s teškoćama u razvoju“. U sklopu projekta su se zaposlile 2 osobe koje su bile osobni pomoćnici u nastavi do kraja nastavne godine 2013./2014 za dva dječaka koji pohađaju Osnovnu školu Sv. Filip i Jakov. Partneri na projektu su  bili Općina Sv. Filip i Jakov, Osnovna škola Sv. Filip i Jakov i LAG Laura. Ukupna vrijednost odobrenih sredstava MZOS-a iznosi 32.500 kn dok je Općina Sv. Filip i Jakov sufinancirala projekt iznosom od 2.200 kn.

   Ostvareni su ciljevi projekta sukladno prijedlogu projekta za koji su odobrena bespovratna sredstva onosno osigurane su usluge dviju pomoćnica u nastavi dvojici učenika s teškoćama u Osnovnoj školi Sv. Filip i Jakov kojima je prilikom svakodnevnih zadataka omogućena komunikacijska, senzorna i motorička aktivnost te osigurana pomoć u kretanju, uzimanju hrane i pića i obavljanju svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Trajanje pojedinih aktivnosti je svakodnevno iznosilo 6 školskih sati u radnom tjednu od ponedjeljka do petka.

     Konkretne promjene u zajednici te kvaliteti života korisnika su:

  • poboljšanje usvajanja gradiva i praćenja redovitog osnovnoškolskog obrazovanja za dvoje djece s teškoćama u razdoblju,
  • poboljšane motoričke vještine učenika u kretanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti,
  • razvijenije komunikacijske vještine dva dječaka s teškoćama u razvoju s okolinom koja ih okružuje te
  • uključena zajednica u kojoj žive te razumijevanje potreba dvoje učenika s teškoćama u razvoju.